Water, gewoon op de kaart

Mangerie ’t Vervolg aan de Kolperstraat (Fonteinpleintje) in Den Bosch is een restaurant naar mijn hart. Er staat kraanwater op de kaart. Het wordt gekoeld geserveerd in een leuke fles en uitgeschonken in mooie glazen. Met een glimlach, ook dat nog. Zo fijn.

Al tijden erger ik me aan horecabedrijven in Nederland waar ze geen kraanwater schenken. Waar je als je vraagt naar een glas water te horen krijgt: “dat hebben we niet”. Eerlijk waar, er zijn bedieningsmedewerkers die het zo brengen. Natuurlijk is er water. Schoon en bovendien erg lekker. En nee, ik hoef dat niet gratis. En ja, ik bestel er gerust een heerlijke fles wijn bij. Maar het verplicht moeten afnemen van bronwater terwijl we zo’n goed en smaakvol kraanwater hebben, irriteert me. Ik vind het ongastvrij. Laatst vroeg een jongedame me op een terras: “moet u medicijnen innemen? Want alleen dan mag ik van m’n baas gratis water geven.”

Laat die baas dan een voorbeeld nemen aan collega’s over de grens. Bijvoorbeeld in Frankrijk is een carafe d’eau heel normaal. En bij ’t Bossche Vervolg dus ook. En daar betaalden wij met plezier 2 euro voor een fles. Dat kraanwater maakte het samen met het lekkere eten, de goede wijn en bijzonder vriendelijke bediening een fijne avond. Merci!

Reactie toevoegen

Vul het veld 'Naam' in, alsjeblieft.
Vul een geldig e-mailadres in, alsjeblieft.
Vul het veld 'Reactie' in, alsjeblieft.
Wat is de som van 1 en 5?
Beantwoord de bovenstaande vraag, alsjeblieft.

Blogs en tips in je inbox?

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang onze blog en tips rechtstreeks in je inbox!

Gratis e-books

7 x 7 tips voor BLIJverkoop

Over winnende wetten, verborgen verleiders én extra tips voor leiding­gevenden!

Meer rendement uit training

Praktische tips om van trainingen een succes te maken.

Download nu