Franse WC laat euros rollen

Wij begonnen onze zomervakantie in de stad van de liefde. Voor het eerst met de kinderen naar Parijs. Ter voorbereiding haalden we een paar boeken op de bieb oa. Ontdek Parijs met kids en we maakten allemaal een top 3 van dingen die we graag wilden doen en zien. De Eifeltoren stond uiteraard op de eerste plaats en de piramide van het Louvre preikte ook op de meeste lijstjes. Alleen de piramide dan he, kunst bekijken sprak het grut niet aan en dus we lieten we de Mona Lisa voor wat ze was.

Verrassend onder het Louvre

Onder de piramide bevindt zich Les Salles met mooie winkels en een soort La Place, zo’n 5 wereldkeukens waar je gerechten kunt kopen om ter plaatse te nuttigen. Hoewel niet echt goedkoop, is het er rond lunchtijd booming business. Een leuk concept, zeker voor een gezelschap met verschillende wensen.  De kost varieert van een belegd stokbroodje tot pizza, Franse coq au vin, Sushi en Marokkaanse couscous. Voor ieder wat wils.

Het meest verrassende vonden wij de WC’s van pointWC. Nee, geen Franse voetstappen, maar keurige toiletten met beleving. Ja zeker, een WC met beleving! Met geur (fijne, welteverstaan) en veel kleur, van de WC rollen. Hoe je met iets simpels als gekleurde WC rollen mensen blij kunt maken. En die rollen kun je er zelfs kopen als cadeautje, leuk ingepakt met een strik erom. En voor wie Parijs echt mee naar huis wil nemen, is er Eiffeltorenpapier of een WCbril met metrokaart. Dat noem ik nog ‘ns een souvenir!

files/blog/pointWC-cadeauideeen.jpg   files/blog/pointWC-signingbijdroger.jpg
   

De signing met cadeau-ideeen hangt bij de handendroger :-)

De beleving zat ‘m met name in de presentatie van al dit leuks; wc rollen als kunst aan de wand. Van dichtbij te bekijken en aan het raken. Iets wat je van de Mona Lisa niet kunt zeggen. (Voor wie die nog nooit gezien heeft: de Mona Lisa hangt in het Louvre. Het is een klein schilderij in een grote zaal, te bewonderen met hordes toeristen tegelijk, allen met camera. Deze foto’s lukken natuurlijk niet goed; dus eindigt men in de museumshop voor een kaart, muismat of mok met afbeelding van deze schone dame.)

files/blog/pointWC-wand.jpg  

 

files/blog/pointWC-monaLisa.jpg
foto Mona Lisa in 't Louvre: Telegraph.co.uk

Als je nu denkt dat ik de WC rollen het meest opvallend vond dan heb je het mis. Daar waar wij in Nederland inmiddels redelijk gewend zijn aan het betalen van 50 cent voor een toiletbezoek, staan ze bij deze vrolijke Franse WC’s in de rij om maar liefst 1,50 neer te leggen voor dit vermaak. Voor ons gezin en oma die ook mee was, dus 7,50. En we lachten er allemaal bij!

files/blog/pointWC-tarief.jpg

files/blog/Dia1.jpg

Meer geld verdienen?
Moraal van dit verhaal. Bekijk eens hoe je in jouw zaak meer beleving toe kunt voegen. Het zit ‘m vaak in kleine dingen. Gebruik geur, kleur en muziek. Amuseer de mensen en ze laten met plezier hun euros rollen. Het kan zelfs op de WC!

PS: kijk ook op www.pointWC.com voor meer shit adviezen ;-)

Reactie toevoegen

Vul het veld 'Naam' in, alsjeblieft.
Vul een geldig e-mailadres in, alsjeblieft.
Vul het veld 'Reactie' in, alsjeblieft.
Tel 1 en 7 bij elkaar op.
Beantwoord de bovenstaande vraag, alsjeblieft.

Blogs en tips in je inbox?

Vul hieronder jouw gegevens in en ontvang onze blog en tips rechtstreeks in je inbox!

Gratis e-books

7 x 7 tips voor BLIJverkoop

Over winnende wetten, verborgen verleiders én extra tips voor leiding­gevenden!

Meer rendement uit training

Praktische tips om van trainingen een succes te maken.

Download nu